Trees Egberts

Tel. 06 4592 8224
Brinklaan 7-b
1404 EP Bussum
tegberts@hetnet.nl

De praktijk is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.


Lid van:


Werkwijze / Behandeling
Ik ben zowel eerstelijnspsycholoog als psychotherapeut. De behandeling is afgestemd op uw hulpvraag. De behandeling kan zowel kortdurend oplossingsgericht zijn als gericht zijn op vastgelopen patronen in uw leven. Het doel kan bijvoorbeeld zijn: het verminderen van angstklachten, depressieve klachten, slaapproblemen of piekeren. De behandeling leidt tot meer inzicht in uzelf, uw klachten en gedragspatronen.

U kunt terecht voor individuele therapie. Een individueel consult duurt 45 minuten.

In het algemeen is de opbouw van een behandeling als volgt:

  • diagnostiek / onderzoek van de klachten: ten eerste zal de psycholoog proberen om samen met u een duidelijk beeld te krijgen van de oorsprong van uw klachten. De psycholoog zal u vragen stellen over diverse levensgebieden. Soms kan aanvullend testonderzoek wenselijk zijn, bijv. gericht op de ernst van uw klachten (angst, depressie, overspanning, burn-out), uw karaktertrekken c.q. persoonlijkheidskenmerken of bijvoorbeeld screeningsonderzoek op het gebied van geheugenklachten. De onderzoeksfase wordt afgerond met het bepalen van het doel en de aanpak van behandeling.
  • psycho-educatie: uitleg over de psychische klachten en symptomen is vaak een belangrijke tweede stap.
  • in de behandeling wordt vervolgens gebruikt gemaakt van (elementen uit) de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie EMDR en mindfulness.

Cognitieve gedragtherapie is een bekende (en erkend bewezen effectieve) behandeling voor angstklachten en depressieve klachten. Meer informatie kunt u hier vinden.
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapie is gericht op het verwerken van indringende en schokkende ervaringen, zoals een ernstig verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Men spreekt dan wel van een trauma. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, kan de methode gebruikt worden.

En verder zal de behandeling met name op uw persoon afgestemd zijn. Bijvoorbeeld door toepassing van ontspanningsoefeningen* of vaardigheidsoefeningen om piekeren of paniekklachten te verminderen. Wellicht kunnen communicatietips en -oefeningen nuttig zijn, om op een meer effectieve manier een boodschap over te brengen en/of andermans boodschap te ontvangen. Zo wordt iedere behandeling 'op maat' ingevuld.

* Klik hieronder om gratis ontspanningsoefeningen te downloaden en/of de cdís te bestellen.